zondag 17 juni 2012

Goed zicht op de poedelprijs

Ex-varkensruiter Henk de Vries probeerde het deze week
op een motor in de Alpen. (bron: Facebook)
De uitschakeling van Rusland en Polen werpt Tjitske Heeroma-Kooi uit Ureterp ver terug in het Poedelprijsklassement. De geboren Totalisatorbuurvrouw droeg vanaf dag 1 puntloos de rode lantaarn. Daarin kwam de eerste week weinig verandering, waardoor de poedelprijs een kwestie van tijd leek.

Maar schijn bedriegt in de Kozakpool. Poule A schoof het klassement weer in elkaar. Tjitske Heeroma voorspelde de eindstand als enige exact goed, waardoor zij steeg van de 39ste naar de 32ste plaats. Even spectaculair was de opmars van de Jongste Grondsma Eddy. Door zijn twee correcte een-nullen van gisteren steeg hij van de 28ste naar de 14e plaats.

Deze Grondsma, glorieus winnaar van het Alpenspiel 2008, bemoeide zich in de eerste week zelfs nog met de strijd om de poedelprijs. Nu, met in ons achterhoofd de 50 punten die hij bij een titel voor Portugal pakt, doet hij opeens weer mee om de algehele Kozaktitel!

De extra poedelprijs aangeboden door Peter Leon Wijn en Spijs is
een jonge, pas gedegradeerde Excelsior. De smaak is ietwat wrang.
Zo hard kan het dus gaan in de enige echte Pool. Vraag dat maar aan Henk de Vries, erkend varkensruiter te De Veenhoop. De winnaar van de Chris Ronaldo Cup 2004 in Portugal vindt zichzelf na een skivakantie op de motor terug  bovenaan in het poedelprijsklassement.

Het kan verkeren, merkte ook Dick Krommenhoek al. In het roemruchte Alpenspiel haalde hij evenveel punten als winnaar Eddy Grondsma. Slechts door laat inleveren van de voorspelling ging eeuwige roem destijds aan hem voorbij. Nu heeft hij met zoon Jasper zicht op de poedelprijs. Zo train je Ryan Babel in de B1 van Ajax, en zo sta je als betaald coach onderaan in een pool van amateurs...

2 opmerkingen:

  1. Sommige deelnemers reageren wel, maar telkens op de verkeerde site... http://www.facebook.com/henk.jelsma.75/posts/292247670871491

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oranje dan toch op miraculeuse wijze door, toch weer een houdini act? Reeël bekeken acht ik de kans hierop minimaal: 30 om 70%. Portugal is een echte angstgegner voor Nederland. Hopelijk vanaf vanavond niet meer.

    Henk 'Facebook' Jelsma (voorheen Job Cohen Coach...)

    BeantwoordenVerwijderen