donderdag 28 juni 2012

Westhof lijdt in opinieklassement


Ook zo genoten van Portugal-Spanje?

Louis Westhof in gezelschap van Kippers en zijn vrouw
 tijdens de WK-finale van 2006 in Tijnje. Sindsdien zijn er
volgens de opinielijder  geen leuke toernooien meer geweest,
 afgezien van alle Pools dan.
Het meest opwindende van deze eerste halve finale op het EK 2012 was het moment dat onderin beeld verscheen dat Bert van Marwijk de handhoek heeft gegooid als bondscoach.
Je zou dit positief kunnen uitleggen: Van Marwijk stond zo toch nog in de halve finale. Je kunt zelfs zeggen dat hij een groot stempel op de wedstrijd drukte.

Maar het geeft meteen ook aan dat hij en de KNVB een gemankeerd gevoel voor timing hebben.
Afscheid nemen doe je in stijl, met een persconferentie, en je geeft opening van zaken. Is meteen alle ruis uit de wereld.

Maar nee, in de Volkskrant zei Van Marwijk deze week al ,,helemaal geen zin te hebben, om te reageren. Er wordt zo veel onzin verkondigd. Die journalisten zoeken het maar uit".

Misschien is Bert van Marwijk wel een aardige kerel, er wordt zelfs gezegd dat hij de beste bondscoach ooit is geweest. Dit lijkt me weer een typisch staaltje opportunisme, die zo kenmerkend is voor het voetbalwereldje. Van mij krijgt Van Marwijk een dikke onvoldoende voor communicatie.

Het bloedeloze potje Portugal-Spanje, waarbij ik in slaap ben gevallen, laat zien dat het 'moderne voetbal' lijdt aan bloedarmoede en hoognodig aan het infuus moet. En dat terwijl er liefst zeven voetballers van het bijna alom geroemde Real Madrid op het veld stonden. 

De bedoeling van het spel moet weer 'het maken van doelpunten' zijn, in plaats van 'het voorkomen van doelpunten'. De Portugezen speelden tenminste nog met echte aanvallers; de Spanjaarden wisselden drie keer, maar zelfs toen stonden er nog geen aanvallers (Torres, Llorente) op het veld.

Maar de Portugezen waren zo consequent in 'het voorkomen van doelpunten' dat het niet meer lukte deze tactiek te wijzigen toen er strafschoppen moesten worden genomen. Nu maar hopen dat de Duitsers en de Italianen dit EK vanavond nog een beetje kleur kunnen geven.

Opinionlijder, Heerenveen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten