maandag 2 juli 2012

Detail: Europees kampioen vergeten

Standenman Eilander zat vanmorgen in B & B
 De Stookhutte met beide handen in het haar.
Niet spannend zei u? Nou onze Standenman Eilander zat vanmorgen anders in B&B De Stookhutte te sidderen op zijn stoel. Hij stuitte in de eindstand op een detail. De Zwollenaar was in Tijnje vergeten de 15 bonuspunten  voor Europees kampioen Spanje toe te kennen.

Dus zelfs na de prijsuitreiking blijft het spannend in het algemeen klassement! Liefst drie Kozakken raken hun gewonnen prijs binnen een dag kwijt. Motormuis Jan Westerhof stijgt van plaats 7 naar plaats 3 en stoot  Alpenspielkampioen Eddy Grondsma uit de top 5.


Totalisatorbuurman Henk Jelsma (links) moet weer
razendsnel  wisselen van emotie.  Hij won de poedelprijs in 2010,
 verloor hem zondagavond en won hem vanochtend alsnog.
 Rechts  buurtgenoot Harold Pesman die de Kozakpool misliep
 door verandering van email-adres.
De altijd correcte secretaresse Hinke Dijkstra uit De Wilgen moet tot Onze Spijt de vrouwenprijs inleveren bij nichtje Nienke Poelstra in Boornbergum. En Totalisatorbuurman Henk Jelsma bemachtigt alsnog de poedelprijs waarvoor hij speciaal naar Tijnje was gekomen. Naaste concurrent  Henk de Vries, motor- en varkensmuis te De Veenhoop, gaat hem door de Spaanse victorie voorbij.


Wij hadden een blind vertrouwen in onze Standenman, maar dat is vanmorgen veranderd in hooguit een slechtziend vertrouwen. Wel stelde hij onmiddellijk een gewonnen fles wijn beschikbaar voor de 'bestolen' Kozakken.  Daarbij voegde hij ongewild een in de koelkast achtergelaten EKaas, een vergeten sweater en een paar ongewassen sokken. Ziedaar alsnog een mooi prijzenpakket!


De standenmanvrouw zakt een plaatsje en levert daarmee ook nog eens €11,70 in namens de familie Eilander. Het grote voordeel van de verrassende wending in de Kozakpool is dat Uw Totalisator zich opnieuw van zijn innovatieve kant kan laten zien. Prijsverliezers hoeven geld en wijn niet in te leveren. Voor het eerst worden ze persoonlijk bij u afgehaald!


Alle definitieve eindstanden staan op de site!
    

1 opmerking:

  1. Geachte Totale,
    Volgens geldende wet-en regelgeving en een overweldigende hoeveelheid jurisprudentie, kunnen eenmaal publiekelijk uitgereikte en uitgekeerde prijzen niet worden teruggevorderd. M.a.w.: u kunt ons de spreekwoordelijke boom in!
    Namens een minderjarige deelnemer,
    Kippers

    P.s. In Wijnjewoude hebben wij meelij met de sympathieke Standenman. Het slotevenement was dermate plezierig, dat wij zijn flater reeds zijn vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen